VOORBEELDEN EN IDEEEN‎ > ‎WORKSHOPS‎ > ‎

Introductie in digitale fotografie

Met deze cursus, Inleiding tot digitale fotografie, leert u alles wat u moet weten om de kunst en het vak van geweldige digitale fotografie onder de knie te krijgen. Je zult beter vertrouwd raken met de basisfuncties van digitale camera's en leren hoe elk een rol speelt bij het maken van geweldige foto's.
Met behulp van niet-technische taal legt de cursus uit wat elk van de knoppen op een digitale camera doet en hoe deze functies kunnen worden aangepast, wat de verschillen zijn tussen volformaat- en crop-sensoren, en hoe digitale foto's worden vastgelegd en verwerkt in bestandsindelingen zoals RAW en jpeg.

Je maakt kennis met de geschiedenis van fotografie en hoe de technologie achter fotografie zich ontwikkelde in de 19e en 20e eeuw tot aan de technologie achter de nieuwste digitale camera's. Je maakt ook kennis met fotografische stijlen zoals landschapsfotografie, straatfotografie, natuurfotografie enz., Die je helpen te beslissen welke stijl van fotografie je het meest interesseert. Je zult ook bekende fotografen en hun werk bestuderen die je zullen helpen om geweldige foto's te gaan waarderen en hoe je als fotograaf moet nadenken over het ontwikkelen van je eigen unieke stijl.

Deze cursus digitale fotografie zal van groot belang zijn voor alle leerlingen die verder willen gaan dan de automatische instelling van de camera en leren hoe de basistechnieken van digitale fotografie kunnen worden toegepast die van snapshots geweldige foto's maken.
 
Bespreek de oorsprong en vroege geschiedenis van fotografie.
Beschrijf verschillende fotografische stijlen.
Identificeer de werken van belangrijke fotografen.
Definieer de regel van derden. Identificeer de verschillende delen van een spiegelreflexcamera.
Beschrijf de functie van elk van de instellingen op een DSLR.
Bespreek het belang van goed bestandsbeheer en fotobeheersystemen.
Lijst van de betekenis van de Creative Commons-pictogrammen zoals toegepast op fotografie.
Lijst toets de apparatuur die nodig is voor een fotoshoot.
Leg uit hoe de sensoren werken in een DSLR. Bespreek het verschil tussen Full Frame en Crop Sensor.
Identificeer de belangrijkste attributen van de verschillende soorten afbeeldingsbestanden.