VOORBEELDEN EN IDEEEN‎ > ‎WORKSHOPS‎ > ‎

Gevorderde digitale fotografie

Wil je verder dan de basis, dan is deze cursus voor jou.
Juiste belichting is de sleutel tot het krijgen van geweldige foto's en moderne DSLR's hebben geavanceerde meetsystemen die automatisch de juiste belichtingsinstellingen voor u berekenen. Er zijn echter veel situaties waarin u de handmatige bediening van de camera moet nemen en de cursus Intermediaire digitale fotografie zal meer in detail de concepten van sluitertijd, ISO en diafragma die de belichting vormen toelichten.

Het verkrijgen van de juiste belichting voor een bepaalde foto houdt in dat een combinatie van sluitertijd, diafragma en ISO wordt ingesteld, en het is belangrijk om te onthouden dat er een 'geef en neem'-relatie is tussen alle drie, om de juiste belichting in een foto te krijgen.

De cursus legt in detail uit hoe deze drie factoren individueel werken, en hoe aanpassing van één betekent dat één (of beide) van de anderen moet worden aangepast om ook de juiste belichting te krijgen.

De cursus kijkt ook naar de verschillende soorten filters die beschikbaar zijn, hoe ze werken en welke effecten ze hebben bij het maken van foto's. Om uw postproductievaardigheden te verbeteren, beoordeelt de cursus ook tools en processen in Photoshop, zoals het selecteren van basiskleuren, rechttrekken van foto's, het gebruik van het gereedschap Uitsnijden, het gebruik van het snel retoucheerpenseel en het gebruik van laagmaskers.

Deze cursus is van groot belang voor alle studenten die verder willen gaan dan de automatische instelling van hun camera. Na deze cursus te hebben gevolgd, zul je meer vertrouwen hebben in het nemen van handmatige besturing van de camera en het aanpassen van de sluitertijd, ISO en het diafragma om de juiste belichting voor je foto's te krijgen.
Na het voltooien van deze module kun je:

Leg uit waarom de sluitertijd, ISO of belichting van invloed kunnen zijn op elkaar.
Bespreek de redenen voor het gebruik van hoge ISO-waarden.
Verklaar de relatie tussen de brandpuntsafstand, lensdiameter en f-stops.
Geef een overzicht van de belangrijkste kenmerken van Matrix, Centrum gewogen en Spotmeting.
Maak een lijst van de belangrijkste naar filters en hun belangrijkste gebruik.
Beschrijf de beste manieren om kleuren te selecteren.
Geef een overzicht van de drie verschillende manieren om foto's recht te maken.
Bespreek het proces van het verwijderen van kleine afleidingen of vlekken met behulp van het hulpmiddel voor het helen van vlekken.
Maak een schets van de voordelen van het gebruik van lagen.
Beschrijf het proces van het maken van een maskerlaag.